Cookies

Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.

‘Ik heb de kans gekregen om me om te scholen!’

Jannie Opp stap

Jannie werkte jaren als regiomanager in de retail en voor een kledinglabel. Toen ze zonder werk kwam, wilde ze zich graag omscholen. ‘Ik werkte al jaren als vrijwilliger in een hospice en vind de palliatieve zorg, de zorg in de laatste fase van iemands leven, heel mooi. Daarin kun je zoveel voor mensen betekenen. Het liefst wil ik daar mijn werk van maken. Maar dat kan niet zonder zorgopleiding. Het OPP-stap traject was voor mij een lot in de loterij.’ Het OPP-Stap traject is een samenwerking van Icare met het UWV. Zij-instromers krijgen de mogelijkheid om een intensief leer-werktraject te volgen.

Tegelijkertijd werken en leren
‘Ik kwam bij het UWV en daar vertelden ze over OPP-stap. Een opleidingstraject in samenwerking met Icare. Binnen anderhalf jaar kon ik in een leer-werktraject mijn diploma Verzorgende 3- IG gaan halen. Ik heb me direct aangemeld. Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik was geselecteerd.’

Veel geleerd
Inmmiddels is Jannie 6 weken onderweg en heeft veel geleerd. ‘Ik vind het contact met cliënten geweldig. Mensen helpen met dagelijkse handelingen, zoals wassen, douchen et cetera gaan heel goed. De samenwerking met de collega’s van Icare is top. Ik voelde me vanaf dag 1 welkom. Ze nemen tijd voor mij en mijn leerdoelen. Ik leer zoveel van hen.’

Eigenwaarde
‘Wat me verraste was de mooie manier waarop steeds met de cliënt gekeken wordt, hoe ze hen kunnen helpen mobieler en zelfstandiger te worden. Zelf haren wassen, zelf boterham smeren. Het zijn de kleine dingen die maken dat mensen hun eigenwaarde behouden. Wat me bij Icare ook opvalt, is de rust bij de klant. Mensen werken met strakke planningen, maar als we bij de klant zijn, is dat weg. Ze zijn er helemaal voor de klant.

Intensief
‘Het OPP stap traject vind ik best zwaar. Ik heb twee dagen les, loop 16 uur, verdeeld over de week, stage en heb zo’n 8 à 10 uur huiswerk. Je moet zorgen dat je bijblijft en goed voorbereid naar school gaat. Je hebt de theorie nodig, voordat je handelingen in de praktijk mag toepassen. Ook voor mijn stagebegeleiders is OPP-stap intensief. Ze helpen me met ervaring opbouwen en ondertekenen mijn papieren. Het is een gedegen aanpak. We gaan er echt samen voor. Dat is gaaf. Ik kijk er nu al naar uit om over anderhalf jaar zelfstandig op pad te gaan.’

ICT en andere functies

Icare is onderdeel van de Espria organisatie. Vanuit Espria worden veel van de ondersteunende functies georganiseerd. Vandaar dat je functies op het gebied van ICT, inkoop en veel adminstratieve functies, niet bij Icare op de website aantreft. Daarvoor kun je terecht op de website van Espria.

Collega’s vertellen

Hoe is het om te werken bij Icare. De beste informatie hierover krijg je van collega’s. Hier vind je enkele filmpjes die een beeld geven van de activiteiten van - wie weet - je toekomstige collega’s.

Laat je inspireren

Over Icare

Dagelijks verplegen en verzorgen we tienduizenden mensen van jong tot oud, zowel bij hen thuis als in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Met onze hulp kunnen de mensen zelfstandig thuis blijven wonen of zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in de huizen