Cookies

Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.

‘Een glimlach op iemands gezicht toveren is geweldig’

OPP stap Daniel van Dalum

Daniel van Dalum is deelnemer aan het OPP-stap traject. OPP-Stap is een samenwerking van Icare met het UWV. Zij-instromers krijgen de mogelijkheid om een intensief leer-werktraject te volgen. In anderhalf jaar kan Daniel het diploma Verzorgende-IG halen.

‘Toen ik in 2016 besloot te stoppen bij defensie ben ik me gaan oriënteren op een nieuwe baan. Ik wilde het liefst in de zorg werken. Veel familie werkt ook in de zorg en ik weet uit ervaring hoe belangrijk goede zorg is. De drive en kracht van zorgverleners spreekt me aan. Net als de gedegen manier waarop het in de zorg is geregeld met richtlijnen en protocollen.’

‘Zonder ervaring of zorgopleiding kom je last aan een baan in de zorg. Mijn moeder attendeerde me op OPP-stap. Een leerwerktraject bij Icare, waarin je in anderhalf jaar je Verzorgende 3-IG diploma kunt halen. Icare heeft bij ons op de Veluwe een hele goede naam, dus ik heb me meteen aangemeld.’

Thuissetting
‘De thuissetting vind ik het leukst. Je stapt steeds in verschillende situaties binnen en moet je daaraan aanpassen. Ik was benieuwd of cliënten het ook vervelend zouden vinden dat ik een man ben. Sommige mensen moeten even wennen, maar de meesten vinden het helemaal geen punt. Ik stel me gewoon open op en kan snel vertrouwen winnen. Het scheelt ook dat ik uit de omgeving kom, waar ik werk.’

Iets betekenen voor een ander
‘Ik vind het geweldig als ik merk dat cliënten blij zijn als ik kom en dat ik echt iets voor ze kan betekenen. Daar slaap ik gewoon lekker van. Ook het contact met collega’s vind ik leuk. Tijdens de opleiding hebben we iedere ochtend een kort startmoment, waarin we dingen delen. En met mijn stagebegeleiders evalueer ik ieder klantbezoek en noteer dat. De combinatie leren en werken is pittig. Ik moet echt aanpoten. Je moet gewoon veel weten. Maar ik ga ervoor. Ik wil de basis goed leren en straks verder doorgroeien. De PG zorg, zorg voor mensen met dementie, en Palliatieve zorg, zorg in de laatste  levensfase, spreken me het meest aan. Er is gewoon zoveel bij Icare mogelijk.’

ICT en andere functies

Icare is onderdeel van de Espria organisatie. Vanuit Espria worden veel van de ondersteunende functies georganiseerd. Vandaar dat je functies op het gebied van ICT, inkoop en veel adminstratieve functies, niet bij Icare op de website aantreft. Daarvoor kun je terecht op de website van Espria.

Collega’s vertellen

Hoe is het om te werken bij Icare. De beste informatie hierover krijg je van collega’s. Hier vind je enkele filmpjes die een beeld geven van de activiteiten van - wie weet - je toekomstige collega’s.

Laat je inspireren

Over Icare

Dagelijks verplegen en verzorgen we tienduizenden mensen van jong tot oud, zowel bij hen thuis als in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Met onze hulp kunnen de mensen zelfstandig thuis blijven wonen of zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in de huizen